Norsk økoturisme

Vi er i gang med å bli sertifisert som Norsk økoturismebedrift

7 prinsipper
En økoturismebedrift:

  1. Er natur- og kulturbasert og har økoturisme som grunnfilosofi for hele sin virksomhet.
  2. Bidrar aktivt til natur- og kulturvern, har god kjennskap til egen miljøpåvirkning og utøver alltid en føre-var-holdning.
  3. Etterstreber en mest mulig bærekraftig drift, som balanserer økologiske, kulturelle, sosiale og økonomiske hensyn.
  4. Bidrar positivt i lokalsamfunnet, benytter lokal arbeidskraft, lokale tjenester og råvarer, jobber for økt samarbeid og utviser et generelt samfunnsansvar.
  5. Bidrar til å ta vare på verneverdige bygg og har stedstilpasning, lokal byggeskikk og særpreg som et generelt mål i valg av materialer og løsninger.
  6. Stiller spesielt høye krav til vertskap og guider. Formidling og læring er en sentral del av produktet.
  7. Tilbyr minneverdige opplevelser og skaper møteplasser som gir medarbeidere og gjester innsikt i lokalkultur, -samfunn og miljø.

Bedrifter som er sertifisert ved Norsk Økoturisme tilbyr natur- og kulturopplevelser med lokal forankring og ekte møter med mennesker og natur.
Økoturisme skal komme både naturen og lokalbefolkningen mest mulig til gode, og aktiviteter som tilbys skal ikke føre til noen negative konsekvenser, hverken for natur eller kultur. Sertifiseringsordningen Norsk Økoturisme bygger på internasjonale prinsipper for økoturisme, og ivaretar internasjonale mål anbefalt av FN og Den Internasjonale Økoturismeforeningen. Samtidig har norsk naturbrukstradisjon, vår reiselivsstruktur og våre miljøutfordringer fått satt rammene for økoturisme i Norge.

Tilfredsstiller man kriteriene for Norsk Økoturisme, lever man også opp til internasjonale mål for økoturisme. Ønsker man å være blant de beste i verden på økoturisme og utnytte de markedsmulighetene dette kan gi, så er første trinn å bli en godkjent Norsk Økoturisme-bedrift.

Følg med på reisen vår til bærekraftig drift

Dette er eggene fra vår nabo – Skoglyhøy gård. Eggene er fra gressbeitende høner. Fra tidlig vår til sent på høsten bor hønene i mobile hønsehus («Eggmobil») som flyttes rundt på beitet hver annen dag.

Nyoppussede bad – med gamle vegger. Ta gjerne en titt på badene våre i kjelleren på Huka. I stedet for å rive alt og å bygge nytt – har vi flyttet på dusjveggene og bygget garderober med vegger fra det nedlagte sagbruket borti veien.

Takket støtte fra Sør-Odal kommune kan vi nå tilby bilbatterilading ved gjestegården vår. Vi har ikke installert betalingsautomat men har satt opp plakat med vårt vipps nummer slik at brukere kan sende et bidrag til strømregningen vår. 

Har du hørt om Bokashi? I stedet for å brenne matavfallet har vi begynt med fermentering av matavfall. Med bokashi-kompost omdannes alt matavfall til næringsrik jord på få uker. Vi leverer ferdig fermentert Bokashi til vår nabo, Skoglyhøy gård, som igjen leverer grønnsaker og salat til oss.

Denne El-bilen har 7 seter og vi kan nå tilby å hente våre gjester på togstasjonen i Årnes – som har direkte togforbindelse til Oslo-Asker og bussforbindelse til Oslo Gardermoen.

Nå er vårt lager med engangs tøfler brukt opp. Vi har prøvd å vaske dem slik at de kan brukes flere ganger – men kvaliteten er dessverre alt for dårlig. Nå ber vi alle våre gjester om å ta med seg tøfler hjemmefra.

Nå i sommer har vii pusset opp fasaden på Huka med et ekstra lag isolasjon og hele huset har fått en farge som passer inn i omgivelsen.

Nå serverer vi nydelig saft til lunsj! Vi har daglig kastet mange halvtomme brusflasker – dette ønsket vi å gjøre noe med. Vi tilbyr fremdeles brus – men på glass – og fra store flasker.

Maarud Gaard Opplevelser

«Alt mellom himmel og skog». Vår signatur er naturbaserte opplevelser.

Vi legger til rette for å bygge gode fellesskap på tvers av kulturer, alder og sosial bakgrunn.

Pust inn og pust ut. Lær deg noe nytt og la deg bli utfordret i Maaruds dype skoger. 

Brygge - Finnholtvegen 1469

Vi lever sammen i grønn harmoni, tar vare på miljøet, gjestene våre, naboene våre og skogen vår.

         Hurra! Da har vi fått opp det flotte skiltet som viser vårt medlemskap i HANEN. HANEN er et nettverk …

Vi i Maarud Gaard Opplevelser er glade for å ha blitt medlem i HANEN. HANEN er et nettverk for opplevelsebedrifter knyttet til …

– Vi vil at flere lokale folk skal oppdage dette stedet – Det var helt magisk å komme hit. Jeg måtte prøve …