Mat og Drikke

Vi gir deg raus, kortreist og smakfull mat, ujålete og nedpå. Vi er opptatt av naturlige smaker i mat og drikke.

Vi vektlegger solid håndverk og prioriterer hjemmelaget og bærekraftig mat. Maten og drikken vår har en tydelig referanse til naturen rundt oss og tradisjoner.

Bærekraft er viktig, vi kaster minst mulig og bruker matrester kreativt. Vi komposterer matavfall til næringsrik jord, dyrker egne poteter og gulerøtter. Vi safter, sylter, fermenterer og baker brød.

Gårdene rundt oss forsyner oss med kortreiste produkter. Hver dag serverer vi gjestene smakfull hjemmelaget mat med godt næringsinnhold. Vi anbefaler lokalt øl, eplemost og safter.

Frokost

På vei til frokost kjenner du lukten av nybakt brød og nykvernet kaffe strømme ut fra kjøkkenet. På Maarud Gjestegaard baker vi brødet selv, og presser kaffe av høy kvalitet. Frokosten kickstarter dagen. Hos oss er den næringsrik og velsmakende. Vi tenner levende lys, setter kanskje på litt rolig musikk, leser dagens dikt og skaper en hyggelig morgenstemning sammen.

Etter noen timer i skogen, smaker det med god mat og noe godt i glasset. Vi liker å skjemme deg bort med utsøkte råvarer, helst kortreiste fra naturen og lokale spesialiteter fra gårdene rundt oss. Vi gir smaksløkene dine vann på mølla og lover at hver bit smelter på tunga.

Lunsj

Etter en hard arbeidsøkt, har du helt sikkert lyst på noe å bite i. Vi serverer deg hjemmelaget lunsj med mye smak. De utvalgte rettene er basert på sesongens råvarer. En velsmakende varmrett, fersk fisk eller kjøtt, kanskje en mettende suppe eller vilgryterett blir alltid etterfulgt av nypresset kaffe og en søt kake.

Du får selvsagt ferske poteter og potetgull fra Maarud Gaard, nytrukket ørret fra Sæterlisjøen, egg, høner og honning fra nabogården. Vi serverer kortreist hjort som har levd i frihet og beitet på grønne marker. Selvplukket sopp, bær, planter og selvskutt elg fra Maaruds dype skoger også. Kokken vår har lidenskap for mathåndverket og nøkkelen til en velfylt vinkjeller. Vår matfilosofi er enkel, og stemningen på Maarud Gjestegaard et privilegium alle våre gjester får ta del i.

Pausemat

Pausematen du får servert hos oss består av munnfuller, gjerne to småretter. Som regel er det bakverk, granolabar, yoghurt, vafler, lapper, grøt, sunne shots, smothies, varm grønnsaksbuljong med brødterninger eller lignende. Drikke etter eget ønske. Du får nykvernet kaffe fra presskanne eller kaffen servert i bålkjelen ute.

Kaffe serveres ved peisen eller ved bålet, muligens med et par barnåler i. Stemningen er lun og nær, praten lavmælt, før kvelden rundes av med et glass gylne dråper.

Middag

Middagen og frokost er de viktigste måltidene under oppholdet. Maten du får baserer seg på lokale sesongvarer, tilberedt med internasjonalt tilsnitt. Middagen består gjerne av en tre-retters eller delemat, «Skråpå Tå» med spekemat inspirert av Brimi. For at du skal få den ekstra kosen, tenner vi i peisen, pynter bordet med levende lys, grønne vekster og blomster fra skogen. Drikke i form av lokalt øl og utvalgte viner, samt sunne alkoholfrie alternativer, juicer og moster er tilgjengelig. Stemningen er satt og vi runder av med en god kopp kaffe ute eller inne.

Grillet villsvin, rømmesurret ørret, innbakt hjortefilet og rødvinsmarinert elgstek etterfulgt av hjemmebakt blåbærpai eller multer med krem, smaker like godt ute som inne.

Maarud Gaard Opplevelser

«Alt mellom himmel og skog». Vår signatur er naturbaserte opplevelser.

Vi legger til rette for å bygge gode fellesskap på tvers av kulturer, alder og sosial bakgrunn.

Maarud Gaard Opplevelser har som målsetning å bli sertifisert som Norsk økoturismebedrift i løpet av 2022.

Brygge - Finnholtvegen 1469

Vi lever sammen i grønn harmoni, tar vare på miljøet, gjestene våre, naboene våre og skogen vår.