Mat & drikke

Kulinariske opplevelser og edle dråper

Maten skal ikke bare smake godt, den skal være nydelig, en kulinarisk opplevelse. Smelte på tunga skal den og pirre smaksløkene i ren ekstase. Intet mindre.

Et utsøkt måltid fordrer friske råvarer. Som sopp fra skogens skattkammer, som poteter som er høstet noen meter unna, som nytrukket ørret fra eget vann og mørt kjøtt fra hjort som har levd i frihet og beitet på grønne marker.  Den andre nødvendige ingrediensen er en eminent kokk med lidenskap for nettopp naturens råvarer, og med nøkkel til en velfylt vinkjeller.

Så enkel er vår filosofi og så priviligert er vår virkelighet – en virkelighet vi inviterer alle våre gjester til å dele. Du må gjerne være pent kledd for anledningen, som ved stilfulle middager i spisestuen. Vi serverer gjerne fem retter med kulinariske opplevelser i et festpyntet lokale, men vi serverer like gjerne samme meny midt i villmarka! Grillet villsvin, rømmesurret ørret, innbakt hjortefilét og rødvinsmarinert elgstek krever ingen ytre ramme.

Etter desserten av hjemmebakt blåbærpai eller multer med krem smaker kaffen ekstra godt.  Den kokes på bålet, muligens med et par barnåler i. Stemningen er lun og nær, praten løper lavmælt og lett før kvelden rundes av med gyldne dråper i hevet glass. Takk selv!