Velsmakende og kortreist mat
– inspirert av skogen
Hos oss vektlegges mat som er hjemmelaget, bærekraftig, og av solid kvalitet.
Maarud Gjestegaard befinner seg midt i matfatet, med skog og gårder som omringer oss. Kortreist mat med gode, ferske råvarer fra lokale produsenter og leverandører setter derfor smak på rettene våre året gjennom. Vi bruker matrester kreativt, og komposterer matavfall til næringsrik jord.
Vertskapet på Maarud Gjestegaard har en internasjonal bakgrunn, noe som reflekteres i måten matkonseptet er satt sammen på. Maten vi serverer har internasjonal vri, samtidig som stedets historie og lokasjon i skogen blir representert.
Frokost
Til frokost serverer vi hjemmelaget, ferskt brød bakt i jerngryte med nykvernet kaffe. Frokostbuffeen varierer vi ut ifra sesong og gjestenes ønsker. Rettene lages i små kvanta for å minste svinn, og for å gi større utvalg.
Vi ønsker å gi gjestene våre en god start på dagen, med god morgenstemning, levende lys, og velsmakende mat.
Lunsj
Vi serverer velsmakende varmretter med mye smak til lunsj. Det kan være en mettende suppe eller viltgryte – sammen med en god salat og hjemmelaget brød – etterfulgt av nypresset kaffe og noe søtt å kose seg med.
I den varme årstiden serverer vi lunsjen ofte ute på terrassen eller rundt bålplassen ved Sæterlisjøen.
Middag
Middagsmenyen baseres på lokale sesongvarer, og serveres med et internasjonalt tilsnitt.
Hos oss er et populært konsept noe vi kaller delemat, eller «sharing», der vi serverer små retter med skatter fra skogen vår.
Om våre gjester ønsker noe mer formelt, serverer vi gjerne en 3 eller 5 – retters meny.
Pausemat
Vi serverer pausemat mellom lunsj og middag, til avtalt tid. Den fyller opp energien, men gjør deg sulten igjen til middag.
Drikke
Ønsker du å samle venner og familie til gode matopplevelser? Vi tilbyr stemningsfulle rammer til alle slags arrangementer.