Maarud Gaard AS Maarud Gaard museum
  Hovedside Landskapsplan Røddingeberg Gård Museum Historie Kontakt
  Bilder  
Minner om svunnen tid

Historie er spennende kunnskap. Bruksgjenstander er sterke vitnesbyrd. Det vet familien på Maarud Gaard, De ser forfedrenes slit i gammelt gårdsutstyr og veteranbiler som tidsbilder på estetikk og livsglede.

De har valgt å bygge et museum i respekt for arven, og for å kunne dele den med flest mulig. Det har blitt et annerledes museum, det 400 kvadratmeter store bygget har stor takhøyde og åpen dør for de fleste typer arrangementer.

Her danses brudevalser side om side med flotte og blankpussede veteranbiler. Her runger latteren på julebord, her holdes foredrag og kickoff-arrangement for lansering av nye bilmodeller.

Men det er mer å se og oppleve for deg som er historieinteressert. Da kuene flyttet ut av fjøsdelen i låven i 1950-årene, flyttet etter hvert gårdssamlingen inn. Utstillingen av gammelt husgeråd, verktøy, jordbruksredskaper og fordums rariteter er bilder og påminnelser om fortiden vi alle bygger vår nåtid og fremtid på.

Også generatorer, stasjonærmotorer og dampmaskiner er representert, industrihistoren er naturlig knyttet til gårdens egen fortid.

Ikke minst vekker motorsyklene av gammel årgang nostalgisk lengsel. Mens en trafikkbot konsul Stang fikk i sin ungdom pålydende 10 kroner, et ønske om at prisnivået hadde holdt seg konstant…

Det er servert!